גילוי נאות, אם תקנו משהו דרך הקישורים המופיעים באתר, אנו עשויים לקבל נתח קטן מהמכירה.
וואטסאפ הודיעה כעת על החלטתה להוסיף לגרסת המחשב שלה אימות אבטחה ביומטרי כחלק מהוספת תכונות פרטיות חדשות כדי להגן על המשתמשים שלה.
לאחר שבשנת 2019, משתמשי וואטסאפ באייפון קיבלו עדכון אבטחה אימות ביומטרי, שבעזרתו ניתן לפתוח את האפליקציה באמצעות זיהוי פנים של המשתמש.
קישור –תמיכה במכשירים מקושרים בוואטצאפ
ביום חמישי האחרון, וואטסאפ עדכנה כי בקרוב היא תוסיף שכבת אבטחה נוספת שמטרתה לאבטח עוד יותר את תהליך הקישור בין חשבון וואטסאפ מהטלפון הנייד למחשב.
מהו אימות אבטחה ביומטרי בוואטסאפ ?
עד ההודעה זו של החברה, על מנת לקשר את חשבון וואטצאפ לדפדפן או לגרסת שולחן העבודה של האפליקציה, כל מה שצריך לעשות זה לסרוק את קוד QR על המסך.
היתרון בסריקת קוד הוא שבמידה ומישהו רוצה לגשת לנייד שלנו, הוא זקוק לגישה פיזית לנייד.
האם הייתה בעיה באבטחה בדרך בה קישרנו בין המכשירים ?
כאשר משתמשים וואטסאפ דרך המחשב במרחב משותף ומשאירים את הנייד נעול, עדיין קיים הסיכון שמישהו ינצל רגע של הסחת דעת כדי לקחת את הנייד למספר שניות על מנת לסרוק את הקוד במחשב שלו.
והמשתמשים לא מודעים לכך שהוא חשוף להודעות וואטצאפ שלנו עד לרגע שנבטל את הקישור בין המכשירים.
מה העדכון החדש אומר ? ולמה וואטצאפ החליטה להוסיף אימות אבטחה ביומטרי רק עכשיו ?
העדכון החדש של וואטסאפ נועד כדי לפתור מקרים אלו, כאשר נסרוק את קוד ה- QR, הוא לא יקושר אוטומטית למחשב, אלא ידרוש מאיתנו להשתמש במידע הביומטרי שלנו כדי לוודא שזה אנחנו .
נראה כי הוספת שכבת הגנה נוספת זה מהלך של וואטצאפ להראות שהיא דואגת לביטחון ולפרטיות של המשתמשים שלה.
וואטסאפ מנסה למשוך אליה בחזרה משתמשים שהחלו לעזוב אותה לאפליקציות מסרים אחרות, בעקבות ההודעה שלה על שיתוף נתונים עם פייסבוק.
האם קיים חשש שוואטסאפ תקבל את המידע הביומטרי של המשתמשים ?
אין צורך לדאוג, שעכשיו יהיה בידי וואטצאפ גם המידע הביומטרי של המשתמשים שלה.
כלי האימות הביומטרי הוא ממשק API של המערכת, גם באייפון וגם באנדרואיד, ולכן וואטצאפ לא יכולה לשמור את הנתונים הביומטריים.
אימות אבטחה הביומטרי נועד רק כדי לאבטח עוד יותר את תהליך הקישור בין המכשירים.
מתי העדכון האבטחה החדש יגיע לכלל המשתמשים ?
וואטסאפ החלה להפיץ את אימות אבטחה ביומטרי חדשה. משתמשי אינטרנט ושולחן עבודה יוכלו להוסיף סריקת טביעות אצבע, פנים או קשתית העין כדי להשתמש באפליקציית המסרים על ידי קישור לאפליקציה בנייד, לצד אימות קוד ה- QR הקיים.
התכונה החדשה תפעל רק במידה והמשתמש הפעיל הגדרת אימות הביומטרי בטלפון שלו.
מחברת וואטסאפ נמסר כי עדכון האבטחה החדש יפעל בכל מכשירי אפל המפעילים את iOS 14 ומעלה עם Touch ID או Face ID. במכשירי אנדרואיד זה יפעל במכשירים תואמים לאימות ביומטרי (נעילת פנים, נעילת טביעות אצבע או נעילת קשתית העין).