בשנת 2020, וואטסאפ הוסיפה תכונות חדשות שהפכו את השימוש בה ליעיל יותר.
וואטסאפ (Whatsapp) שחררה היום למספר נבחר של משתמשי בטא עדכון חדש עם הצצה לממשק החדש של "תמיכה במכשירים מרובים".
קישור – וואטסאפ מעניקה אולטימטום: שתפו מידע או שהחשבון יימחק
בשנה שעברה היא אישרה כי היא עובדת על תמיכה במכשירים רבים, כך שניתן יהיה לקשר לחשבון וואטסאפ מכשיר חדש לגמרי מבלי לאבד את הגישה למכשיר המקור.
האפשרות החדשה הופצה רק למספר נבחר מאוד של משתמשי בטא אשר יכולים לראות כיצד יראה הממשק החדש וטרם הופץ לכלל המשתמשים.
בגרסת הביטא החדשה של וואטסאפ במכשירי אנדרואיד- גרסה מספר 2.21.1.3, משתמשים מסוימים רואים ממשק מעודכן שנותן הצצה לאיך תראה האופציה של תמיכה במכשירים מרובים.
זהו הממשק שישמש להגדרת תצורת האפליקציה לשימוש במכשירים מרובים כאשר התכונה תופץ לכלל המשתמשים, יש לקחת בחשבון שהממשק החדש עלול לעבור שינוים בטרם יופץ.
מה זה "תמיכה במכשירים מרובים" כיצד זה יעבוד ?
"תמיכה במכשירים מרובים" – ניתן יהיה לשלוח הודעות מכל מכשיר מקושר כמו מחשב, נייד ותצוגה חכמה. כל זאת מבלי שהמכשיר "הראשי" יצטרך להיות פעיל ומחובר לאינטרנט.
קישור – וואטסאפ מעניקה אולטימטום: שתפו מידע או שהחשבון יימחק.
כיום ניתן לעשות משהו דומה ע"י שימוש וואטסאפ ווב, אבל הדבר דורש שהמכשיר הראשי יהיה פעיל ומחובר לאינטרנט.
ניהול מכשירים מחוברים הממשק החדש של תמיכה מרובת מכשירים
ניתן לראות בתמונה שבממשק החדש לא רק ניתן יהיה להוסיף מכשירים חדשים לחשבון אלא גם לנהל את המכשירים הקיימים.
יש לציין שתמיכה מרובת מכשירים כבר קיימת באפליקציות העברת הודעות אחרות כמו טלגרם, אבל הוספת עדכון זה וואטסאפ יהווה עדכון משמעותי באפליקציה דבר שעלול לגרום לעלייה במשתמשים חדשים.
אם אינך משתמש בטא כרגע, למרבה הצער אין יותר מקומות פנויים להרשמות חדשות, אך ניתן לבדוק כאן אם התפנה מקום.
לעת עתה, הממשק החדש הוא עניין חזותי בלבד, ועדיין לא ניתן להתחיל להשתמש בו .